Drama og afsløringer i manege – ‘Operation X – hestemilliardærens hemmeligheder’ på TV 2

Skrevet af Redaktionen

Historien tog sin begyndelse i juni sidste år, da Helgstrand stod frem og gjorde det klart, at han var alt andet end tilfreds med TV 2’s metoder.
Det virkelige drama lå dog ikke kun i retssalen men også det, som de skjulte optagelser afslørede: træningspraktikker der langt fra ville få hestevenners godkendelse.

Markér kalenderen, for der er drama på programmet! Det ser nemlig ud til, at vi meget snart kan tage plads i sofaen og blive klogere på historien om dressurrytteren Andreas Helgstrand og hans imperium. TV 2 har nu sat ‘Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder’ på sendeplanen, så popcornene kan gøres klar til onsdag den 22. november, præcis når uret rammer kl. 20.00.

Skjulte Optagelser Vækker Opsigt

Historien tog sin begyndelse i juni sidste år, da Helgstrand stod frem og gjorde det klart, at han var alt andet end tilfreds med TV 2’s metoder. En journalist havde nemlig infiltreret Helgstrand Dressage som en regulær spion for kanalen. Helgstrand udtrykte stor frustration over dette og mente, at hans og medarbejdernes privatliv var blevet krænket for at lave tv-underholdning. Han slog kontra med en politianmeldelse og krav om et forbud mod udsendelsen af dokumentaren.

Men TV 2 holdt fast, og sagen endte i retten i september 2023. Dommen faldt ud til stationens fordel med argumenter om offentlighedens interesse samt dyrevelfærd – altså en større sag end blot en enkelt dressurstalds interne anliggender.

Et Dybdegående Indblik i Træningsmetoder

Det virkelige drama lå dog ikke kun i retssalen men også det, som de skjulte optagelser afslørede: træningspraktikker der langt fra ville få hestevenners godkendelse. Blandt andet blev den kontroversielle rollkur-metode bragt op – hvor hesten tvinges til at bøje nakken ekstremt. Optagelserne skulle også vise heste med tydelige mærker efter hård håndtering.

Redaktør Ketil Alstrup fra Operation X understregede alvoren af fundene fra de skjulte optagelser, som inkluderede sår fra pisk og sporer. Helgstrand selv forsvarer sine metoder ved at understrege nødvendigheden af grænsesætning for de store dyr, idet han sammenligner dem med hunde – nogle gange skal man sætte dem på plads.

Helgstrand, der har en fortid som OL-medaljevinder i holddressur, har ikke kastet håndklædet i ringen endnu; han har anket byrettens afgørelse til landsretten.

Så mens juristerne slås om lovlighederne, sidder vi snart klar til at se resultatet af TV 2’s arbejde – med garanti en aften fyldt med både kontrovers og måske endda lidt sympati for de firbenede venner. Husker du popcornene?

Redaktionen
Redaktionen

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste, og hans passion for disse majestætiske dyr har formet hans liv og karriere. Han blev født og opvokset på en gård, hvor hans fascination for heste begyndte allerede i en tidlig alder.

Jens' rejse ind i hesteverdenen startede med daglige opgaver som fodring og pleje af gårdens heste. Denne nære kontakt med dyrene skabte en dyb forbindelse mellem Jens og hestene, og det blev begyndelsen på hans livslange engagement inden for hestepleje.

Efter at have afsluttet sin uddannelse inden for hestevidenskab og adfærd, begyndte Jens Andersen at arbejde som træner og konsulent for hesteejere. Hans ekspertise dækker en bred vifte af emner, herunder træning, adfærd, og ernæring for at sikre optimal sundhed og trivsel for hestene.

Jens er kendt for sin dygtighed i at forstå hestens behov og reagere med en blid og respektfuld tilgang. Han har deltaget i adskillige workshops og seminarer for at holde sig opdateret med de seneste fremskridt inden for hestepleje og træning.

Arbejdet som ekspert

Ud over sit arbejde som hesteekspert har Jens Andersen også bidraget til lokalsamfundet ved at arrangere arrangementer, kurser og seminarer om korrekt hestehold. Han tror på vigtigheden af ​​at dele sin viden med andre hesteentusiaster for at fremme et sundt og harmonisk forhold mellem mennesker og heste.

Jens Andersen er ikke kun en dedikeret fagmand, men også en inspirerende skikkelse inden for hesteverdenen. Hans engagement i at forbedre forholdet mellem mennesker og heste har gjort ham til en respekteret autoritet, og hans indflydelse strækker sig langt ud over det lokale samfund.

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her