Endnu en forening ekskluderer kendt dressurrytter – må heller ikke have beriderelever

Skrevet af Redaktionen

Dressurrytter Andreas Helgstrand og tre ledere fra Helgstrand Dressage er blevet ekskluderet fra Dansk Ride-Instruktør Forening (DR-IF), en forening der repræsenterer både beridere og rideinstruktører. Denne beslutning blev offentliggjort i forlængelse af, at dokumentarprogrammet Operation X i ‘Hestemilliardærens hemmeligheder’ kastede lys over adfærd, eksperter kalder for mishandling af heste.

Ydermere har såvel Dansk Ride Forbund (DRF), som står for de 450 medlemsklubber i dansk ridesport, som DR-IF afgjort, at Helgstrand Dressage ikke længere er et egnet sted for beriderelever. DRF fremhæver, at den måde hestene er blevet behandlet på, strider mod foreningens værdier og missionen om at uddanne beriderelever. De elever der indtil nu har været tilknyttet Helgstrand Dressage, vil blive bistået med at finde nye læresteder.

Efter nye skjulte optagelser kom frem, hvor det blev afsløret, at en leder hos Helgstrand Dressage bedøvede en hest ulovligt, har DR-IF understreget, at sådanne handlinger er fuldstændig i strid med foreningens normer og værdier.

Tidligere havde Dansk Ride Forbund allerede besluttet at fjerne Andreas Helgstrand fra landsholdet og afslutte samarbejdet med Helgstrand Event, som står for afviklingen af B-stævner samt nationale og internationale mesterskaber, som en del af Helgstrand-koncernen. Denne udelukkelse skal vare igennem hele 2024 og gælder derfor også OL i Paris.

I sin egen kommentar til sagen har Andreas Helgstrand udtrykt forståelse for kritikken og har taget afstand fra de handlinger, som er blevet vist i dokumentaren. Helgstrand erkender alvoren i den ulovlige medicinering og pointerer nødvendigheden af, at lovgivningen omkring medicin til heste skal følges til punkt og prikke.

Den samlede reaktion fra både DRF og DR-IF på afsløringerne kunne tyde på, at dansk ridesport nu tager et skridt imod et større fokus på dyrevelfærd, og at den voksende intolerance overfor mishandling og ulovlige praksisser vil fortætte i fremtiden.

Læs mere på TV2 og se hele pressemeddelelsen fra Dansk Ride Instruktør forbund her

Redaktionen
Redaktionen

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste, og hans passion for disse majestætiske dyr har formet hans liv og karriere. Han blev født og opvokset på en gård, hvor hans fascination for heste begyndte allerede i en tidlig alder.

Jens' rejse ind i hesteverdenen startede med daglige opgaver som fodring og pleje af gårdens heste. Denne nære kontakt med dyrene skabte en dyb forbindelse mellem Jens og hestene, og det blev begyndelsen på hans livslange engagement inden for hestepleje.

Efter at have afsluttet sin uddannelse inden for hestevidenskab og adfærd, begyndte Jens Andersen at arbejde som træner og konsulent for hesteejere. Hans ekspertise dækker en bred vifte af emner, herunder træning, adfærd, og ernæring for at sikre optimal sundhed og trivsel for hestene.

Jens er kendt for sin dygtighed i at forstå hestens behov og reagere med en blid og respektfuld tilgang. Han har deltaget i adskillige workshops og seminarer for at holde sig opdateret med de seneste fremskridt inden for hestepleje og træning.

Arbejdet som ekspert

Ud over sit arbejde som hesteekspert har Jens Andersen også bidraget til lokalsamfundet ved at arrangere arrangementer, kurser og seminarer om korrekt hestehold. Han tror på vigtigheden af ​​at dele sin viden med andre hesteentusiaster for at fremme et sundt og harmonisk forhold mellem mennesker og heste.

Jens Andersen er ikke kun en dedikeret fagmand, men også en inspirerende skikkelse inden for hesteverdenen. Hans engagement i at forbedre forholdet mellem mennesker og heste har gjort ham til en respekteret autoritet, og hans indflydelse strækker sig langt ud over det lokale samfund.

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her