Han har opnået “monopolagtig status”. Nu vendes han ryggen

Skrevet af Redaktionen

Andreas Helgstrand kunne have været noget så almindeligt som en dygtig dressurrytter med en passion for heste. Men sådan skulle det ikke være. Han har skabt sig et navn som en af Danmarks mest anerkendte hestetrænere og sælgere, med et salgs- og træningscenter, der har trukket velhavere fra hele verden til den lille by Uggerhalne.

Det så lovende ud for Helgstrand ved dette års World Cup i Amsterdam, hvor han indtil en brat diskvalifikation var i udsigt til topplacering. Men skæbnen vil, at hans talentfulde hest fik blod i munden, og Helgstrand måtte forlade banen. Det var langtfra første gang, at publikum vidnede om en sådan situation for Helgstrand.

Men glansen ved Andreas Helgstrands succesfulde karriere er begyndt at miste sin skær. Seneste eksponering af Helgstrand Dressage i dokumentaren ‘Hestemilliardærens Hemmeligheder’ har vakt opsigt ved at afsløre skjulte optagelser af mishandling og vold mod hestene på træningscentret.

Helgstrands erhvervsmæssige bedrifter er bemærkelsesværdige – han har oplevet konstant succes siden han startede sin forretning i 2009, efter at have arbejdet for Lego-familiens stutteri, Blue Hors. Men den seneste tid har bragt tvivl om metoderne og moralen bag hans virksomhed. Påstande om snyd i hestehandler og behandling af hestene har kastet en skygge over hans ellers succesrige navn.

Selvom Helgstrand startede sin affære med hesteverdenen som rædselsslagen dreng, forvandlede han sig til en ambitiøs forretningsmogul, der kunne spotte den rette hest og sælge den til stor profit. Han solgte en betydelig del af sin virksomhed for et beløb lige nord for trekvart milliarde kroner og etablerede efterfølgende faciliteter i det amerikanske hestesportsmekka, Wellington, Florida – som han dog har solgt igen i 2023.

Men selv med hans umiddelbart stadige hårdtarbejdende tilgang til erhvervslivet, er hans tid ved rampelyset tilsyneladende ved en ende. Efter de mange kontroverser har både Dansk Ride Instruktør Forening og Dansk Ride Forbund distanceret sig fra Helgstrand. Han har nu mistet sin plads på landsholdet, og hans bidrag til stævner og mesterskaber igennem Helgstrand Event er afbrudt.

Helgstrand selv har reageret på kritikken og forsvaret sit arbejde med hensyn til hestevelfærd. Han udtrykker ærgrelse over forbundets beslutninger og pointerer, at han tager afstand fra de hændelser, der er portrætteret i dokumentaren.

Det store spørgsmål, der lurer, er imidlertid, om Helgstrand Dressage står overfor at blive udfordret i sin dominerende position, og hvad fremtiden vil bringe for en mand, der en gang sad sikkert i sadlen som en af hestesportens konger.

Redaktionen
Redaktionen

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste, og hans passion for disse majestætiske dyr har formet hans liv og karriere. Han blev født og opvokset på en gård, hvor hans fascination for heste begyndte allerede i en tidlig alder.

Jens' rejse ind i hesteverdenen startede med daglige opgaver som fodring og pleje af gårdens heste. Denne nære kontakt med dyrene skabte en dyb forbindelse mellem Jens og hestene, og det blev begyndelsen på hans livslange engagement inden for hestepleje.

Efter at have afsluttet sin uddannelse inden for hestevidenskab og adfærd, begyndte Jens Andersen at arbejde som træner og konsulent for hesteejere. Hans ekspertise dækker en bred vifte af emner, herunder træning, adfærd, og ernæring for at sikre optimal sundhed og trivsel for hestene.

Jens er kendt for sin dygtighed i at forstå hestens behov og reagere med en blid og respektfuld tilgang. Han har deltaget i adskillige workshops og seminarer for at holde sig opdateret med de seneste fremskridt inden for hestepleje og træning.

Arbejdet som ekspert

Ud over sit arbejde som hesteekspert har Jens Andersen også bidraget til lokalsamfundet ved at arrangere arrangementer, kurser og seminarer om korrekt hestehold. Han tror på vigtigheden af ​​at dele sin viden med andre hesteentusiaster for at fremme et sundt og harmonisk forhold mellem mennesker og heste.

Jens Andersen er ikke kun en dedikeret fagmand, men også en inspirerende skikkelse inden for hesteverdenen. Hans engagement i at forbedre forholdet mellem mennesker og heste har gjort ham til en respekteret autoritet, og hans indflydelse strækker sig langt ud over det lokale samfund.

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her