Helgstrand i stormvejr – en ny Æra for hestevelfærd i ridesporten

Skrevet af Redaktionen

Helgstrand forsvarer også sin tilgang til træning af de vilde dyr: “Det bliver farligt, hvis man ikke fastslår lederskabet.” Han mener dog samtidig, at den hårde medieomtale paradoksalt nok har været en fordel for hele branchen ved at sætte fokus på velfærden – noget der ifølge ham har været alt for fraværende gennem mange år.

Fokus på hestevelfærd efter skandale

Når bølgerne går højt i ridesportens verden, er det som regel ikke uden grund. Og der var da også noget af en storm, der brød løs efter de seneste afsløringer i ‘Operation X’ om hårdhændet behandling af heste. Men midt i stormen står en mand, Andreas Helgstrand, tidligere OL-medaljetager og forretningsmand, som nu både ser tilbage med vrede og fremad med fornyet håb om bedre tider for ridesporten.

“Jeg var rasende, da jeg så det,” indrømmer Helgstrand om de chokerende optagelser fra hans eget firma i Uggerhalne. Men selvom reaktionerne har været hårde og konsekvenserne personlige – herunder tabet af en mulig OL-plads og eksklusion fra Dansk Rideinstruktør Forening – så er han ikke uden selvransagelse. “Vi må stille os selv spørgsmålet: Hvorfor sker det her?” siger han og påpeger, at han troede, at han havde ansat branchens bedste.

En kamp for sine ansatte

Den kontroversielle rytter har ikke lagt sig fladt ned. Tværtimod førte sagen til et retsopgør med TV 2 over den muldvarp, der infiltrerede hans firma. “Jeg gjorde det for mine ansatte,” udtaler han og nævner, at flere stadig er sygemeldt med stress over sviket fra en kollega, de betragtede som en veninde.

Helgstrand forsvarer også sin tilgang til træning af de vilde dyr: “Det bliver farligt, hvis man ikke fastslår lederskabet.” Han mener dog samtidig, at den hårde medieomtale paradoksalt nok har været en fordel for hele branchen ved at sætte fokus på velfærden – noget der ifølge ham har været alt for fraværende gennem mange år.

“Jeg er faktisk glad for, at det kom ud,” siger Helgstrand og understreger vigtigheden af hele tiden at stræbe efter at blive dygtigere og mere opmærksomme på hestenes behov.

Dressurverdenen under lup

I dag rider 350 heste dagligt i Helgstrand Dressage’s faciliteter, og selvom Helgstrand mener, at hans metoder ikke adskiller sig væsentligt fra andres i branchen, anerkender han tydeligt presset på sporten. Efter nylige samtaler med dressurlegender som Isabell Werth under hans tur til Wellington i Florida – et hotspot for hestesport – erkender han, at sporten skal blive bedre til at kommunikere sit formål og sin praksis.

Det lader til, at Helgstrand ser denne krise som et vendepunkt. Med et ønske om transparens og en bedre fremtid for ridesporten ser han udfordringen i øjnene: “Vi lever i en ny verden nu, vi skal bare være endnu dygtigere.”

Og måske er det netop denne holdning – en kombination af stolthed over egen virksomhed blandet med ydmyghed overfor de fejltagelser der er begået – der vil tegne vejen fremad for Helgstrand og hele ridesportens fremtid.

Redaktionen
Redaktionen

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste

Jens Andersen er en fremtrædende ekspert inden for heste, og hans passion for disse majestætiske dyr har formet hans liv og karriere. Han blev født og opvokset på en gård, hvor hans fascination for heste begyndte allerede i en tidlig alder.

Jens' rejse ind i hesteverdenen startede med daglige opgaver som fodring og pleje af gårdens heste. Denne nære kontakt med dyrene skabte en dyb forbindelse mellem Jens og hestene, og det blev begyndelsen på hans livslange engagement inden for hestepleje.

Efter at have afsluttet sin uddannelse inden for hestevidenskab og adfærd, begyndte Jens Andersen at arbejde som træner og konsulent for hesteejere. Hans ekspertise dækker en bred vifte af emner, herunder træning, adfærd, og ernæring for at sikre optimal sundhed og trivsel for hestene.

Jens er kendt for sin dygtighed i at forstå hestens behov og reagere med en blid og respektfuld tilgang. Han har deltaget i adskillige workshops og seminarer for at holde sig opdateret med de seneste fremskridt inden for hestepleje og træning.

Arbejdet som ekspert

Ud over sit arbejde som hesteekspert har Jens Andersen også bidraget til lokalsamfundet ved at arrangere arrangementer, kurser og seminarer om korrekt hestehold. Han tror på vigtigheden af ​​at dele sin viden med andre hesteentusiaster for at fremme et sundt og harmonisk forhold mellem mennesker og heste.

Jens Andersen er ikke kun en dedikeret fagmand, men også en inspirerende skikkelse inden for hesteverdenen. Hans engagement i at forbedre forholdet mellem mennesker og heste har gjort ham til en respekteret autoritet, og hans indflydelse strækker sig langt ud over det lokale samfund.

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her

Du kan læse meget mere om de forskellige hesteracer her